Vadelmansiemenöljy - ominaisuudet, toiminta, käyttö dermatologiassa ja kosmetologiassa.

Vadelmansiemenöljy - ominaisuudet, toiminta, käyttö dermatologiassa ja kosmetologiassa.

Pitoisuus

Vadelmansiemenöljy on yksi arvokkaimmista luonnollisista ainesosista monissa kosmeettisissa tuotteissa. Sitä voidaan käyttää itsenäisenä tuotteena tai yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Arvokkaiden terveysominaisuuksiensa ansiosta se suojaa ihoa täydellisesti ikääntymisprosesseilta. Sitä käytetään myös päivittäisessä ihon- ja hiustenhoidossa. Miksi sitä pitäisi käyttää? Mitä toimintaa se näyttää? Mitä se auttaa?

  1. Vadelmansiemenöljy saadaan ilman kemikaaleja mekaanisessa prosessissa, jota kutsutaan kylmäpuristamiseksi. 
  2. Se on runsas tokoferolin ja karotenoidien lähde, minkä ansiosta tätä raaka-ainetta käytetään laajasti kosmetiikassa antioksidanttisten ominaisuuksiensa ansiosta.
  3. Vadelmansiemenöljy on erittäin hyvä suojaamaan ihoa auringon säteilyn haitallisilta vaikutuksilta.
  4. Vadelmansiemenöljyn miellyttävä tuoksu antaa valmisteille, joihin on lisätty tätä substraattia, miellyttävän tuoksun.

Miten vadelmansiemenöljyä valmistetaan ja mitä se on?

Vadelmansiemenöljy) on saavuttamassa suurta suosiota kosmetiikkamarkkinoilla luonnollisuutensa ansiosta. Useimmiten sillä on tummankeltainen väri ja ominainen vadelman tuoksu. Sitä saadaan mekaanisissa kylmäpuristusprosesseissa pienistä siemenistä, jotka on saatu kaikista tunnetuista hedelmistä, kuten vadelmista.

Sen valmistus tapahtuu ympäristöystävällisimmällä tavalla - se ei vaadi korkeiden lämpötilojen tai kemikaalien käyttöä. Näin se tulee puhdistamaton öljy, joka säilyttää kaikki alkuperäiset ja arvokkaat ominaisuutensa ja intensiivinen, herkullinen aromi. Antioksidanttipitoisuuden ansiosta vadelmansiemenöljy on korkealaatuista ja stabiilia. Yhdistämällä sitä muiden öljyjen kanssa puolestaan ​​saat erinomaisen säilöntäaineen.

вид: Mustakuminaöljy - koostumus, ominaisuudet, vaikutukset terveyteen ja kauneuteen.

Vadelmansiemenöljy - koostumus

Useimmat hedelmät ja niistä saadut öljyt sisältävät runsaasti arvokkaita ravintoaineita. Sama koskee vadelmien käsittelystä saatua öljyä. Niiden mahdollinen toiminta kosmeettisena tuotteena riippuu niiden kemiallisesta koostumuksesta.

Arvokkaimpia aineita, jotka määrittävät tämän raaka-aineen korkean terveyspotentiaalin, ovat tyydyttymättömät rasvakertymät, antioksidantit, tokoferolit sekä luonnolliset kasvipigmentit - karotenoidit. Tästä syystä parhaissa valmisteissa on korkea näiden yhdisteiden pitoisuus - usein yli 80%.

Lue: Tamanuöljy - koostumus, ominaisuudet, käyttö

Vadelmansiemenöljyn koostumus ja vaikutus sen ominaisuuksiin

Vadelmansiemenöljy sisältää monia arvokkaita tehoaineita, jotka parantavat ihon ja hiusten tilaa. Niiden läsnäolo vaikuttaa ratkaisevasti sen soveltamisen vaikutukseen. Nämä sisältävät:

  1. EFA:t eli välttämättömät rasvahapot (välttämättömät rasvahapot)) - näitä ovat mm linolihappoa sekä omega-3-happoja, kuten α-linoleenihappoa; ne ovat vastuussa tulehdusprosessien estämisestä, ihon kiinteyden ja kimmoisuuden lisäämisestä, punoituksen ja hyperemian vähentämisestä, antiallergisesta vaikutuksesta, oksidatiivisen stressin vähentämisestä, immuunijärjestelmän vahvistamisesta ja epidermaalisen uusiutumisprosessin nopeuttamisesta;
  2. Витамин Е i karotenoidit - hidastaa haitallisia hapettumisreaktioita, vähentää ultraviolettisäteilyn aiheuttamaa ihoärsytystä ja auttaa korjaamaan vaurioituneen ihon;
  3. tokoferoli - niillä on antioksidanttisia, suojaavia, ravitsevia ja tyydyttymättömiä rasvahappoja stabiloivia ominaisuuksia;
  4. fosfolipidit - tukahduttaa bakteerien, tulehdus- ja kasvainprosessien toimintaa;
  5. puutteet - niitä käytetään laajasti väriaineina;
  6. A-vitamiini - tarpeen ihon yksittäisten solujen ja kudosten moitteettoman toiminnan kannalta; tukee ihosairauksien, kuten aknen tai psoriaasin, hoitoa ja hoitoa.

Lue myös: Kookosöljy - ihanteellinen ihonhoitoon ja keittiöön.

Vadelmansiemenöljy - aurinkosuoja

Vadelmansiemenöljy on osa kosmetiikkaa, joka suojaa kehoa auringon säteilyltä. Antioksidanttiyhdisteiden ja rasvahappojen korkean pitoisuuden ansiosta sitä käytetään luonnollisena aurinkosuojana. Sen lisääminen kosmeettisiin valmisteisiin parantaa niiden valolta suojaavia ominaisuuksia eli orvaskeden suojaa auringon haitallisilta vaikutuksilta. Tälle raaka-aineelle on ominaista sen kyky absorboida ultraviolettisäteilyä, UV-B- ja UV-C-säteilyä.

Lisäksi kasvovoiteet vadelmansiemenöljyllä vähentää ihon ärsytyksen ja punoituksen riskiä valoenergian vaikutuksesta. Yllä olevat ominaisuudet tehostavat ja täydentävät C-vitamiinin toimintaa. Vadelmansiemenöljyä voi levittää iholle suojaamaan sitä auringolta. - sekä valmiiden kosmetiikan muodossa (voiteet, voiteet, voiteet) että itsenäisen öljyn muodossa.

Tarkista se: Kermasuodatin – miten se toimii?

Kannattaa muistaa, että aurinkosuojakertoimen tarkka arvo, ts. SPF ( ) ei ole täysin tiedossa. Voi olla 28-50, joten ei sovellu pitkiin oleskeluihin kuumalla säällä. Sitä tulee käyttää yhdessä muiden samanvaikutteisten tuotteiden kanssa.

TvoiLokony Market tarjoaa suodattimella varustettuja tuotteita, esimerkiksi kevyen koostumuksen SPF 50 tahroja ehkäisevän voidegeelin.

Vadelmansiemenöljyn käyttötarkoitukset

Valtava määrä valmiita kosmetiikkaa apteekkien hyllyillä sisältää vadelmansiemenöljyä. Tämä raaka-aine on osa kasvojen ja koko vartalon ihon hoitoon tarkoitettuja valmisteita. Nämä ovat kosmeettisia tuotteita, joilla on laaja vaikutus, kuten dermokosmetiikka, emulsiot, voiteet ja tonikot. Lisäksi kylpytuotteisiin voidaan lisätä yksittäisiä tippoja ennen vartalolle levittämistä niiden ominaisuuksien rikastamiseksi.

Vadelmansiemenöljy ei tukkeudu, on erittäin hellävarainen ja sillä on alhainen taipumus allergioihin.. Siksi ne voivat voidella vartalon herkimmät alueet, eli kasvot, silmänympärysalueen ja kaulan. Kosmetologian ja esteettisen lääketieteen salongissa sitä lisätään erilaisiin toimenpiteisiin, kuten kuoriin. Sitä käytetään myös hieronta-aineena ja rauhoittamaan ärsytystä auringonoton jälkeen.

Vadelmia käytetään erilaisissa kauneudenhoitotuotteissa, mukaan lukien tuotteet, kuten vadelmahydrosol vartalon, kasvojen ja hiustenhoitoon.

Milloin ja miten vadelmansiemenöljyä käytetään?

Muista aina, että ennen jokaista vadelmansiemenöljyn levitystä iho on puhdistettava perusteellisesti meikkijäämistä tai talista. Lääke tulee ajaa kostealle iholle kevyillä sormen liikkeillä, jotta se imeytyy kokonaan siihen. Tähän raaka-aineeseen perustuvat tuotteet on suunniteltu sekä päivä- että yökäyttöön.. Niitä voidaan käyttää sekoitettuna muihin kosmeettisiin tuotteisiin, kuten suojasuodattimiin tai ryppyiselle iholle suunniteltuihin suodattimiin, tai meikin pohjana.

Lue myös: Hydrosol - veden kosmeettinen käyttö.

Vadelmansiemenöljy - mille ihotyypille?

Vadelmansiemenöljyn kemiallinen koostumus tekee siitä sopivan kaikille ihotyypeille. Sitä käytetään menestyksekkäästi kuivalle, rasvaiselle, sekaiholle ja ruusuisen iholle.. Sen merkittävien antibakteeristen ja anti-inflammatoristen ominaisuuksien vuoksi sen levittäminen akneen taipuville kasvoille tuo myös positiivisia tuloksia. Öljyn antiallerginen vaikutus puolestaan ​​vähentää allergisen reaktion aiheuttamaa ärsytystä ja epäpuhtauksia, joten sitä voidaan levittää allergiselle iholle.

Toinen loistava ratkaisu on hoitaa kypsää ihoa tällä raaka-aineella. Vadelmansiemenöljy on erinomainen tasoittamaan hienoja juonteita ja kasvojen juonteita. Lisäksi se parantaa sen soikeutta ja joustavuutta. Ensinnäkin se suojaa ihoa tehokkaasti haitallisilta ulkoisilta tekijöiltä ja vapailta radikaaleilta, jotka edistävät ihon ikääntymisen ensimmäisten merkkien ilmaantumista. Siksi vadelmansiemenöljy on erinomainen kosmeettinen tuote, joka ehkäisee kehon ulkokuoren luonnollisia ikääntymisprosesseja.

Czytaj: Ikääntyminen voidaan kääntää - mitä tiedemiehet ovat löytäneet?

Vadelmansiemenöljy - ominaisuudet

Rikkaan kemiallisen koostumuksensa ansiosta vadelmansiemenöljyllä on monia myönteisiä vaikutuksia ihmiskehoon. Vadelmansiemenöljyn ominaisuuksia ovat mm:

  1. A-, E-vitamiinien ja tyydyttymättömien rasvahappojen lähde;
  2. vahvistaa ihon luonnollista lipidikerrosta;
  3. suoja epidermiksen liialliselta kuivumiselta;
  4. sisäisen kollageenin ja elastiinin synteesin stimulointi;
  5. voiteluaine (luonnollinen pehmittävä aine);
  6. antiseptinen vaikutus, joka estää bakteerien kasvun ja tulehduksen, joka ilmenee dermatologisten ongelmien yhteydessä;
  7. liiallisen erityksen ja talin kertymisen säätely talirauhasissa;
  8. nuorentava iho, aurinkosuoja;
  9. tummempien pisteiden vaalenemisen vaikutus sekä melaniinin tuotannon väheneminen, ts. väriaine, jonka epänormaali taso on vastuussa täplien muodostumisesta keholle.

Lue myös: Ihon värjäytyminen - syyt, tyypit, ehkäisy, kotihoito

Vadelmansiemenöljy - levitys hiuksille

Vadelmansiemenöljy on ihanteellinen ratkaisu hiuksille, jotka ovat alttiita pörröisyyteen ympäristön kosteuden vuoksi ja jotka ovat vakavasti vaurioituneet. Tyydyttymättömien rasvahappojen sisällön ansiosta säikeet ravitaan. Lisäksi päänahan hieronta tällä lääkkeellä parantaa verenkiertoa verisuonten läpi.jolloin arvokkaammat kemikaalit pääsevät sipuleihin. Hiusten öljyäminen vadelmansiemenöljyllä vahvistaa ja ravitsee hiuksia.

Vadelmansiemenöljyn paikallisella levityksellä on monia etuja. Koska sillä on monia arvokkaita ominaisuuksia, sen käyttö tuo uskomattomia vaikutuksia, kuten parantaa kaikentyyppisten ihon ja hiusten kuntoa. Tästä syystä sen ostamista kannattaa harkita.

Lisää kommentti